Grillet breiflabb

Grillet breiflabb
Lett
20-40 min

Breiflabb er en fest på grillen, rik på smak og fast i konsistensen – gjerne med bacon rundt filetstykkene og litt chorizopølse ved siden av eller i en saus. Prøv denne varianten med salsa og grønn asparges.

Slik gjør du

Salsa: Del squash, paprika og cherrytomater i pene biter. Smak til med finhakket kjørvel, salt og pepper, hell over olivenolje og limesaft etter smak. Sett salsaen til side.

Breiflabb: Skyld og tørk breiflabbfileten. Del den i fire porsjonsstykker. Fest en skive bacon rundt hvert stykke, bruk en trepinne eller tannpirker. Legg breiflabbstykkene med baconskiven ned mot grillristen. Vend dem etter ca. 1 minutt, og gjenta til baconet har fått fint farge hele veien rundt. Legg deretter fiskestykkene over på oljet aluminiumsfolie eller et grillbrett, og grill videre i 2 minutter på hver side. La fisken hvile 5 minutter før servering.

Asparges: Skrell aspargesen og kok den i lettsaltet vann i 2-4 minutter, avhengig av tykkelsen. Aspargesen skal være gjennomvarm, men sprø. Skyll raskt i kaldt vann for å bevare grønnfargen.

Anrett salsa, asparges og breiflabbstykkene på tallerken. Legge gjerne ved en limebåt, og drypp over litt av din beste extra virgin olivenolje.