Hvitvinsdampet flyndre med urter
Smørflyndre er en delikat, liten flyndre som du får kjøpt som ferdige fileter i butikken. Den smaker ekstra godt hvis du damper den med hvitvin på en seng av friske fargerike grønnsaker.
Slik gjør du
Legg bakepapir i bunnen av en ildfast form.
Skjær gulrot og purre i tynne skiver, paprika i staver og del sukkerertene i to. Fordel grønnsakene over bakepapiret i formen.
Finhakk urter som persille, dill, gressløk etter smak. Rull sammen smørflyndrefiletene og vend dem i urtene. Legg de sammenrullede filetene oppå grønnsakene. Krydre med salt og pepper og tilsett hvitvin og saften fra en halv sitron.
Pakk bakepapiret så godt det lar seg gjøre over fisken, og dekk det hele med aluminiumsfolie. Bakes i ovnen ved 180 grader i 15-20 minutter til fisken er ferdig. Serveres med kokt ris, poteter eller godt brød.