Saltbakt uer med grillet melon

Saltbakt uer med grillet melon

Middels
over 60 min

Saltbak hel uer på grillen og server med grillede grønnsaker. Kjempegod sommermat!

Slik gjør du

Hel uer skrapes for å fjerne alle skjell.

Bland godt sammen 2 kg salt, 3 eggehviter, finhakket timian og sitron i grove biter. Legg flere lag med folie på benken og lag en form av folien. Legg et tynt lag med saltblanding i bunnen. Legg på fisken og stikk inn en kjernetemperaturmåler inn i kjøttet. Dekk hele fisken med resten av saltet. Legg på grillen og grill på høy, indirekte varme under lokk.

Fisken er ferdig når den når en kjernetemperatur på 55/60 °C. Saltet hakkes og børstes bort før servering.

Uerfilet med skinn grilles ved siden av. Husk varm, rengjort rist. Grilles med skinnsiden ned i ca. 3-5 minutter.

Grillede grønnsaker

Del paprika i to og squash og vannmelon i skiver. Pensle gjerne paprika og squash med en hvitløksmarinade. Grill alle grønnsakene sammen med tomater. Om du har litt balsamico stående på kjøkkenet, kan den gjerne has på melonen etter grilling.