Stekt piggvar med byggotto

Stekt piggvar med byggotto

Middels
20-40 min

En lekker fiskerett med piggvar servert med byggotto, eplesmørsaus og gulrotpuré.

Slik gjør du

Stekt piggvar

Stek piggvarfilet på skinnsiden med klaret smør, hvitløk, og timian i en stekepanne med høy varme. Ta stekepannen til side, øs over stekesjyen noen ganger og legg på lokk og la fisken trekke til den er ferdig. Dryss fisken med salt og pepper.

Eplesmørsaus

Finhakk løk og hvitløk. Skyld eplet og del det i små jevne terninger. Kok løk og hvitløk i eplejuice til løken er godt mør. Hell på fløte og kok sausen til den tykner lett. Ta kokekaret av varmen og visp inn kaldt smør i små porsjoner. Smak til med saft av en 1/4 sitron, salt og pepper og hold sausen forsiktig varm. Rør inn epleterninger like før servering.

Byggotto

Lag byggotto etter anvisningen på pakken.

Gulrotpuré

Rens og del gulrøttene i biter. Kok dem møre i usaltet vann. Hell av kokevannet og mos gulrøttene. Rør inn smør og fløte og smak til med salt og pepper. Ved servering drar du av skinnet på piggvarfiletene og serverer med det gode tilbehøret til.