Stekt torsk med blomkål, eple, chorizo og ovnsbakte poteter

Stekt torsk med blomkål, eple, chorizo og ovnsbakte poteter

Lett
20-40 min

En supergod oppskrift på pannestekt torsk med stekt chorizo, eplebiter og ovnsbakt blomkål og poteter. En enkel og og god hverdagsmiddag.

Slik gjør du

Vask og del potetene opp i båter. Rens blomkålen for blader og skjær den i tynne skiver. Legg poteter og blomkål i en ildfast form og pensle med olje. Strø på havsalt og pepper. Stek i ovnen ved 175 °C i ca. 15 minutter, eller til de er gyldne.

Skjær chorizo og eple i terninger, og del torsken i 200 g stykker.

Gni fiskestykkene inn med salt og pepper på alle sider. Ha i en blanding av olje og smør i en varm panne. Stek torsken på begge sider i den varme pannen. Det tar ca. 4 minutter på hver side, litt avhenging av tykkelse på fisken.

Stek chorizo til den er gylden, og tilsett epleterninger og litt olivenolje. La det surre et par minutter. Servér!