Stekt torsk med blomkål, eple, chorizo og ovnsbakte poteter
En supergod oppskrift på pannestekt torsk med stekt chorizo, eplebiter og ovnsbakt blomkål og poteter. En enkel og og god hverdagsmiddag.
Slik gjør du
Vask og del potetene opp i båter. Rens blomkålen for blader og skjær den i tynne skiver. Legg poteter og blomkål i en ildfast form og pensle med olje. Strø på havsalt og pepper. Stek i ovnen ved 175 °C i ca. 15 minutter, eller til de er gyldne.
Skjær chorizo og eple i terninger, og del torsken i 200 g stykker.
Gni fiskestykkene inn med salt og pepper på alle sider. Ha i en blanding av olje og smør i en varm panne. Stek torsken på begge sider i den varme pannen. Det tar ca. 4 minutter på hver side, litt avhenging av tykkelse på fisken.
Stek chorizo til den er gylden, og tilsett epleterninger og litt olivenolje. La det surre et par minutter. Servér!