Bakt fjellørret med dampet spisskål og ramsløkaioli
Fjellørret gjør seg godt på bål. Her får du en kjempegod oppskrift til neste gang du skal på tur.
Slik gjør du
Gjør klar hjemme: Lag karvesmør ved å riste karve i en panne til du kjenner karvelukten. Bland deretter karven sammen med pisket meierismør. Grovkutt spisskål og legg det i aluminiumsfolie sammen med karvesmør.
Deretter lager du ramsløkaïoli. Kjør hvitløk i en kjøkkenmaskin, bland inn 1 egg og ½ spiseskje dijonsennep. Spe med solsikkeolje, mens kjøkkenmaskinen går, til aïolien får en majoneskonsistens. Til slutt har du i ½ spiseskje ramsløkpuré og smaker til med salt.
Ute i skogen: Ta med deg en hel, renset fjellørret. Snitt skinnet og gni fisken inn med salt og pepper. Pakk fisken i aluminiumsfolie sammen med smør og legg den rett på bålet – ferdig på 15 minutter. Varm pakken med spisskål og karvesmør.
Server fisken med spisskål og ramsløkaïoli.