Bakt fjellørret med dampet spisskål og ramsløkaioli

Bakt fjellørret med dampet spisskål og ramsløkaioli
Lett
20-40 min

Fjellørret gjør seg godt på bål. Her får du en kjempegod oppskrift til neste gang du skal på tur.

Slik gjør du

Gjør klar hjemme: Lag karvesmør ved å riste karve i en panne til du kjenner karvelukten. Bland deretter karven sammen med pisket meierismør. Grovkutt spisskål og legg det i aluminiumsfolie sammen med  karvesmør.

Deretter lager du ramsløkaïoli. Kjør hvitløk i en kjøkkenmaskin, bland inn 1 egg og ½ spiseskje dijonsennep. Spe med solsikkeolje, mens kjøkkenmaskinen går, til aïolien får en majoneskonsistens. Til slutt har du i ½ spiseskje ramsløkpuré og smaker til med salt.

Ute i skogen: Ta med deg en hel, renset fjellørret. Snitt skinnet og gni fisken inn med salt og pepper. Pakk fisken i aluminiumsfolie sammen med smør og legg den rett på bålet –  ferdig på 15 minutter. Varm pakken med spisskål og karvesmør.

Server fisken med spisskål og ramsløkaïoli.