Bakt fjellørret med dampet spisskål og ramsløkaioli
![Bakt fjellørret med dampet spisskål og ramsløkaioli](https://res.cloudinary.com/norgesgruppen/image/upload/c_fill,f_auto,h_450,q_auto,w_800/7078e6a3e5b1df6c.jpg)
Fjellørret gjør seg godt på bål. Her får du en kjempegod oppskrift til neste gang du skal på tur.
Slik gjør du
Gjør klar hjemme: Lag karvesmør ved å riste karve i en panne til du kjenner karvelukten. Bland deretter karven sammen med pisket meierismør. Grovkutt spisskål og legg det i aluminiumsfolie sammen med karvesmør.
Deretter lager du ramsløkaïoli. Kjør hvitløk i en kjøkkenmaskin, bland inn 1 egg og ½ spiseskje dijonsennep. Spe med solsikkeolje, mens kjøkkenmaskinen går, til aïolien får en majoneskonsistens. Til slutt har du i ½ spiseskje ramsløkpuré og smaker til med salt.
Ute i skogen: Ta med deg en hel, renset fjellørret. Snitt skinnet og gni fisken inn med salt og pepper. Pakk fisken i aluminiumsfolie sammen med smør og legg den rett på bålet – ferdig på 15 minutter. Varm pakken med spisskål og karvesmør.
Server fisken med spisskål og ramsløkaïoli.