Honningmarinert laks

Honningmarinert laks
Lett
over 60 min

En god og sunn hverdagsrett som nesten alle liker. Akkurat slik du vil ha dagens middag.

Slik gjør du

Smelt honningen i en skål i vannbad, tilsett olje, chili og hvitløk, og bland sammen. Helles over porsjonsstykker med laksefilet. Sett fiskestykkene i kjøleskap og la fisken marineres i kjøleskap i 2-3 timer.

Finn frem tre skåler. I skål nr. 1 blander du mel, salt og pepper, i skål nr. 2 har du sammenpisket egg, og i skål nr. 3 legger du mandelflakene. Deretter dypper du den marinerte laksefileten først i melblanding, deretter i eggeblanding før du til slutt dypper den i mandelflakene.

Laksefileten skal stekes i olje og smør i panne – 3 til 4 minutter på hver side. Kan også grilles. Stek/grill med skinnet på – det ligger et fint fettlag på innsiden av skinnet som gir ekstra mye smak.

Couscoussalat

Kok opp vann, olje og salt, og tilsett couscous. Rør om, og la det trekke i 4-5 minutter. Skjær agurk, tomat og løk i små biter, og bland dette inn i couscous sammen med hakket mynte og persille. Press sitronsaft, og bland med olje. Hell denne dressingen over couscousblandingen, og rør om. La salaten trekke ca. 1 time før servering. Server med salat og båtstekte poteter.