Honningmarinert laks

Honningmarinert laks

Til denne retten kan du like gjerne bruke ørretfilet.

Lett
over 60 min

En god og sunn hverdagsrett som nesten alle liker. Akkurat slik du vil ha dagens middag.

Slik gjør du

Smelt honningen i en skål i vannbad, tilsett olje, chili og hvitløk, og bland sammen. Helles over porsjonsstykker med laksefilet. Sett fiskestykkene i kjøleskap og la fisken marineres i kjøleskap i 2-3 timer.

Finn frem tre skåler. I skål nr. 1 blander du mel, salt og pepper, i skål nr. 2 har du sammenpisket egg, og i skål nr. 3 legger du mandelflakene. Deretter dypper du den marinerte laksefileten først i melblanding, deretter i eggeblanding før du til slutt dypper den i mandelflakene.

Laksefileten skal stekes i olje og smør i panne – 3 til 4 minutter på hver side. Kan også grilles. Stek/grill med skinnet på – det ligger et fint fettlag på innsiden av skinnet som gir ekstra mye smak.

Couscoussalat

Kok opp vann, olje og salt, og tilsett couscous. Rør om, og la det trekke i 4-5 minutter. Skjær agurk, tomat og løk i små biter, og bland dette inn i couscous sammen med hakket mynte og persille. Press sitronsaft, og bland med olje. Hell denne dressingen over couscousblandingen, og rør om. La salaten trekke ca. 1 time før servering. Server med salat og båtstekte poteter.