Lettgrillet lakseloin med quinoasalat

Lettgrillet lakseloin med quinoasalat
Lett
under 20 min

Denne retten er lett og passer perfekt til lunsj. Den lettstekte laksen smelter på tungen og gir en fantastisk smak.

Slik gjør du

Kok opp vann, tilsett quinoa og la det koke i 15 minutter. Legg det over på en tallerken for avkjøling.

Stivpisk rømme og tilsett ingefær, sweet chili, salt og pepper. Svi rosepepper, korianderfrø, sesamfrø og sennepsfrø lett i en  stekepanne, og knus det sammen med en morter. Bland soyasausen og saften fra en halv lime. Gni dette rundt lakseloinen og rull loinen i krydderblandingen.

Grill laksen i en grillpanne med olje i, på høy varme, i 30 sekunder på hver side. Avkjøl laksen raskt.

Damp aspargestoppene i 2 minutter og skyll dem i kaldt vann. La de renne av seg på et kjøkkenpapir.

Riv opp salaten og tilsett løk, paprika, chili, olivenolje, saften av en halv lime og quinoa. Smak til med salt og pepper.

Fordel salaten på 4 tallerkener og skjær opp laksen i 2 til 4 mm tykke skiver, bruk en skarp kniv. Anrett laksen på salaten sammen med asparges, cherrytomater og rømmedressing. Pynt med finhakket gressløk, maldonsalt og nykvernet pepper.