Makisushi med laks

Makisushi med laks
Lett
20-40 min

Sushi er Japans nasjonalrett og smaker nydelig til den grønne teen. Denne retten kan du spise i timevis uten å bli overmett, så det er bare å gjøre klart for en helaften med familie, venner eller en romantisk middag for to.

Slik gjør du

Dette er nok til ca 24 makibiter.

Skyll og vask risen mange ganger i kaldt vann. La risen renne av i en sil.

Ha ris og vann i en gryte og kok godt under lokk i 3-4 minutter. Ta risen av platen og skru ned varmen. Sett risen tilbake og la den trekke ved svak varme 15 minutter.

Ta gryten vekk fra varmen og la risen stå under lokk i 15 minutter til.

Ha risen over i en bolle. Bland sammen eddik, salt og sukker og rør til alt er oppløst. Hell blandingen over risen og bland godt slik at væsken fordeles på all risen. Avkjøles litt før bruk. Risen skal ha romtemperatur når sushirullene skal lages.

Skjær fisken i strimler på ca 1 cm bredde. Rens mango og skjær i strimler ca 1 cm tykke. Skjær agurken i tynne strimler, ca ½ cm, samme lengde som bredden på nori tangen.

Legg et ark tang på et sammenbrettet glasshåndkle. Ta vann på fingrene og ta en ”ball” ris som du klemmer utover tangen.

Legg fisk og agurk ev mangostrimler på risen. Rull sammen til en fast rull i håndkledet, som du gjør med rullekake.

Ta vann langs endekanten av tangen og press sammen.

Legg rullen til side i kjøleskap.

Når alle rullene er ferdig skjæres de i ca 2 cm skiver og legges på fat.

La hver gjest få en skål med soyasaus og litt wasabi til å blande inn i sausen.

Wasabi i ønsket mengde røres ut i soyasausen. Dypp en sushibit i sausen før du spiser den.