Ovnsbakt laks med urtesaus
Her får du en deilig oppskrift med laks.
Slik gjør du
Skrap fiskeskinnet godt. Skyll og tørk fileten og trekk ut alle småben. Dryss fileten med salt og la den ligge i ca. 15 min. Skyll saltet av og tørk fileten.
Rør sammen olje og sitronsaft og pensle det over fileten. Dryss på hakkede urter, og legg på sitronskiver. Legg fisken med skinnsiden ned på et stykke bakepapir på et stekebrett. Bak den midt i ovnen ved 160 grader i ca 25 minutter til den er akkurat gjennomkokt.
Urtesaus
Visp sammen eggeplommer, salt, sukker, vin og sitronsaft i en glassbolle. Sett bollen i vannbad (over en kjele med kokende vann) og visp til sabayonnen (sausen) er tykk og luftig.Ta bollen opp av vannbadet og visp til sabayonnen er kald. Smak om det trengs mer salt og rør inn urter. Server laksefileten hel med sausen, gode poteter og salat eller kokte grønne asparges.