Pannestekt salmalaks

Pannestekt salmalaks
Middels
20-40 min

Laks, agurksalat og poteter er en god middag.

Slik gjør du

Skjær laksen i 4 porsjonsstykker og krydre med salt og pepper. Brun laksen i meierismør. Dette kan du gjøre noen timer før gjestene kommer. Like før servering presser du limen over laksen og steker den i ovnen ved 200 grader i ca 8 minutter. Den kan godt være litt rå inni, da får du en saftig og smaksrik laks.

Agurksalat

Skrell agurken og skjær i tynne skiver. Dryss over litt salt og ha agurkmassen i et dørslag. La stå i minst 30 minutter for at mest mulig av væsken skal renne av. Bland ingrediensene til marinaden og bland med den ”tørre” agurkmassen.

Poteter

Potetene dekkes med vann. Ha i salt og kok potetene til de er møre. Hell av vannet og la potetene dampe tørre. Når potetene er ferdig kokt, så må de IKKE dekkes til, for da vil saltet renne av. Det som skjer hvis potetene ikke dekkes til, er at det legger seg et tynt saltlag rundt potetene. Viktig at potetene kokes med skall.

Hollandaisesaus

Varm forsiktig opp sausen i en kjele. Ha i de andre ingrediensene like før servering.