Ørret patatas bravas
Krydre ørretfileten med en blanding av sukker og salt et par timer før steking. Det gir god ekstra god smak!
Patatas bravas betyr ildfulle poteter og er en typisk spansk tapasrett. Vår variant har fått følge av ørretfilet og egner seg både på tapasbordet, som selvstendig rett eller i en mindre porsjon til forrett.
Slik gjør du
Grillet ørretfilet
Del ørretfileten i porsjonsbiter på ca. 150g. Grill eller stek den tre minutter på hver side. Begynn med skinnsiden. La hvile i 5 minutter før servering.
Poteter
Skrell eller skrubb småpotetene fri for skall. Kok dem møte i lettsaltet vann. Hell av vannet og damp potetene tørre, før de friteres gyldne. Dryss over tørket oregano og maldonsalt.
Suppe
Kutt grønnsakene grovt. Varm olivenolje i en panne og stek grønnsakene gyldne. Tilsett tomatpuré og hermetiske tomater. Kok under lokk i 20 minutter.
Ha grønnsaksblandingen i en blender eller kjør med stavmikser til en glatt masse. Smak til med salt og pepper.
Anrette suppe og fisk i dype tallerkener og server med potetene ved siden. Pynt med frisk timian og basilikum.