Pannestekt røye med speltotto
Du kan løfte forsiktig av skinnet på fisken før servering hvis du ikke ønsker å servere den med skinn på.
Oppskrift på pannestekt filet av røye med speltotto. Sunn og god middag for hele familien! Hvis du er usikker på hvordan du fileterer fisken kan du få de ansatte i fiskedisken til å hjelpe deg.
Slik gjør du
Speltotto
Skyll fisken og tørk den godt.
Fres løken i olivenolje i en kjele i 1 minutt under omrøring.
Ha i perlespelten og la frese i ytterlige 2 minutter på middels varme.
Ha i kraften og la perlespelten koke i 20 minutter. Rør om av og til.
Tilsett asparges og trekk kjelen av varmen. Vend inn smør og revet ost. Smak til med salt og pepper.
La speltottoen hvile i 5 minutter mens du steker fisken.
Stekt Telemarkrøye
Fileter fisken og fjern alle ben. Hvis du er usikker kan du få de ansatte i fiskedisken til å gjøre det for deg.
Del hver fiskefilet i to.
Smelt urtesmøret i en stekepanne. Legg i fiskestykkene med skinnsiden ned. La steke i 3 minutter før du snur dem. La steke i 2 minutter på den andre siden.
Servering: Anrett speltottoen i dype tallerkener og legg fiskestykkene oppå speltottoen. Press over litt sitronsaft før servering.