Stekt kongekrabbe med eplesmørsaus

Stekt kongekrabbe med eplesmørsaus
Lett
40-60 min

Knallgodt og enkelt, med spennende smakskombinasjoner!

Slik gjør du

Beregn ca. 1 kg rå kongekrabbe til forrett, ca. 2 kg til hovedrett. Rens kongekrabben. Pass på å få bort brusken som sitter i kjøttet. Brun smør lett og stek kongekrabben med salt og pepper.

Grønnkål

Rens grønnkålen (fjern den tykkeste stilken og riv resten i biter). Kok opp godt saltet vann og ha i kålen. La den koke i ca. 1 minutt, og la vannet renne av før servering.

Småtomater

Vend tomater i olivenolje, salt og pepper. Bak i ovn på 150 grader i 15 minutter.

Eplesmørsaus

Reduser hvitvin og eplesidereddik (bruk fra 1-2 dl) med sjalottløken til ¾. Pisk inn litt og litt smør som du har temperert og kuttet i små biter, så sausen blir tykk og fin. Pass på at det ikke koker. Smak til med salt og pepper og tilsett eplebitene.