Gratinert sjøkreps

Middels
20-40 min

Sjøkreps gratinert med smaksrikt kyddersmør med hint av anis.

Slik gjør du

Kryddersmør

Ta smøret ut i god tid. Det skal være romtemperert og helt mykt. Bak hvitløken i ovnen ved ca. 200°C i 30-35 minutter.

Rens og grovkutt alle grønnsakene. Ha dem i foodprocessor sammen med sitronsaft, soya- og worchestershiresaus. Kjør til en glatt blanding, ha i eggehviter og smør skåret i terninger og kjør videre til en glatt masse.

Sjøkreps

Sett ovnen på 250°C med grillelement. Knus klørne med baksiden av en stor kniv, del sjøkrepsen i to og ta ut paven og tarm.

Legg sjøkreps på rist med panne under, ha på kryddersmøret og gratinere i 2-3 minutter til smøret er gyldent. Nytes umiddelbart, kanskje med litt finbladet salat og mango ved siden av.