Gratinert sjøkreps
Sjøkreps gratinert med smaksrikt kyddersmør med hint av anis.
Slik gjør du
Kryddersmør
Ta smøret ut i god tid. Det skal være romtemperert og helt mykt. Bak hvitløken i ovnen ved ca. 200°C i 30-35 minutter.
Rens og grovkutt alle grønnsakene. Ha dem i foodprocessor sammen med sitronsaft, soya- og worchestershiresaus. Kjør til en glatt blanding, ha i eggehviter og smør skåret i terninger og kjør videre til en glatt masse.
Sjøkreps
Sett ovnen på 250°C med grillelement. Knus klørne med baksiden av en stor kniv, del sjøkrepsen i to og ta ut paven og tarm.
Legg sjøkreps på rist med panne under, ha på kryddersmøret og gratinere i 2-3 minutter til smøret er gyldent. Nytes umiddelbart, kanskje med litt finbladet salat og mango ved siden av.