Hvitvinsdampede blåskjell
Blåskjell dampet med hvitvin og hvitløk kan serveres både som hovedrett og forrett. Det er enkelt, raskt og ikke minst veldig godt. Server gjerne nystekt brød og pommes frites til. Denne retten kan også fint lages i folie på grillen. Se video med steg for steg.
Slik gjør du
Kast knuste blåskjell.
Finhakk løk, vårløk, selleri og hvitløk. Surr alt i kjelen med olivenolje til løken blir myk (ikke brun).
Hell i hvitvin og tilsett blåskjellene. Legg på lokk og damp i 3-4 minutter.
Rist på kjelen så skjellene får omrokkert seg litt. Damp videre i 3-4 minutter til skjellene har åpnet seg. Pass på at skjellene ikke blir dampet for lenge, da blir de "melete". Kast de skjellene som ikke har åpnet seg etter damping.
Dryss over hakket persille og server gjerne med ferskt brød og pommes frites til.
TIPS: Denne retten kan også fint lages på grillen. Bruk en aluminiumsbakk eller et dobbelt lag med aluminiumsfolie som pensles med smør. Ha alle ingrediensene i folien og lukk igjen eller sett på lokk, om du bruker en bakk. Sett pakken/formen over god varme, og la det dampe til alle skjellene har åpnet seg. Luk ut skjell som ikke har åpnet seg.