10 tips til hva du kan bruke multer til

Er du så heldig å ha nyplukkede multer i hus er veien kort til spennende retter og desserter. Multer kan nemlig brukes til mye mer enn bare multesyltetøy. Her får du ti gode tips!

1. Multesmør:
Blande moste multer med godt smør. Smaker utmerket på ferskt brød, vafler eller pannekaker.
 
2. Multesalat med chevre:
Lag en frisk salat med spinat, revet gulrot, hakkede nøtter og multer. Topp den med chevreost og en enkel vinaigrette.
 
3. Multesalsa:
Lag en fruktig salsa ved å blande moste multer med finhakket rødløk, jalapeño, limejuice og koriander. Server den som tilbehør til fisk eller grillet kjøtt.

4. Multepannekaker:
Tilsett ferske multer i pannekakerøren for en saftig og smaksrik vri på de klassiske pannekakene.

5. Multekake med mascarpone:
Lag en luftig kakebunn og topp den med en blanding av moste multer og mascarpone. Pynt med ferske multer og mynteblader.
 
6. Multegrøt:
Tilsett moste multer i havregrøten sammen med litt kanel og nøtter for en velsmakende og næringsrik frokost.
 
7. Multesmoothiebowl:
Lag en tykk smoothie med frosne multer, banan, litt melk eller plantebasert melk, og topp med granola, friske multebær og kokosflak.
 
8. Multepizza:
Lag en uvanlig og deilig dessertpizza ved å spre multekompott over en pizzabunn og topp med revet hvit sjokolade.
 
9. Multevinaigrette:
Lag en frisk og syrlig vinaigrette med multesaft, olivenolje, sennep og litt honning. Perfekt til salater eller grønnsaker.
 
10. Multesirup:
Kok multer med sukker og vann til det blir en tykk sirup. Bruk sirupen som en søt topping til iskrem, pannekaker eller yoghurt.