Multekrem

Multekrem

Lett
40-60 min

Multekrem er en god og tradisjonell dessert til jul. Ha gjerne over multesaus og et dryss hjemmelaget krokan før servering for ekstra fest.

Slik gjør du

Smak multene til med sukker, rør det forsiktig sammen uten å knuse multene, spar gjerne noen pene bær til pynt. Kjør litt av multene (ca. 50 g) med en stavmikser sammen med laken som har dannet seg etter sukringen. Gni sausen gjennom en sil for å fjerne frøene.

Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Dryss 2 ss sukker over vaniljefrøene og mos det godt sammen til deilig vaniljesukker. Pisk fløte og vaniljesukker til myk krem (ikke pisk fløten for stiv, når du kan lage myke topper med vispen er kremen klar). Tilsett de sukrede multene og 4 ss hakket krokan. Vend det lett sammen til en lekker multekrem.

Multekremen er aller best nylaget, men kan fint stå en liten stund i kjøleskapet. Pynt med pene bær, litt ekstra krokan og multesaus ved servering.

Tips: Multekrem kan lages med multesyltetøy. Dropp i så fall sukkeret og bruk bare halvparten av vaniljesukkeret. Fordi syltetøyet kan inneholde sitronsyre, kan det hende at kremen skiller seg litt.

Hjemmelaget krokan

Smelt sukker i en tykkbunnet kjele. Ha i hakkede nøtter og rør rundt.

La krokanen avkjøle seg på bakepapir. Dra fra hverandre med en gaffel.