Gourmetpoteter fra Nøtterøy

Bjertnæs & Hoel har dyrket grønnsaker langs vestfoldkysten i flere generasjoner. Godt jordsmonn, mye sol og gunstige vindforhold er et godt utgangspunkt for å dyrke grønnsaker.

Bjertnæs & Hoel er et fellesskap av mennesker som er levende opptatt av jordbruk, mat og mennesker. Fellesskapet representerer to familier som har drevet landbruk i flere generasjoner, og i 2008 fusjonerte de to familievirksomhetene.

Bjertnæs & Hoel mener det er viktigere enn noen gang å ha et nært forhold til jorda og maten vi spiser. På Nøtterøy dyrker de grønnsaker og poteter for alle som bryr seg om gode råvarer og hvordan disse er laget. 

Jord, sol og vann

Jord, sol og vann er naturens elementer som plantene er avhengig av for å vokse. På gartneriet på Nøtterøy har de fra naturens side godt jordsmonn, mye sol og gunstige vindforhold. Dette gjør at de kan benytte agronomi og teknikk som gir gode avlinger, kvalitet og en bærekraftig produksjon. Som de første frilandsgartnere i Norge er Bjertnæs & Hoel sertifisert etter kvalitetsstandarden Global GAP (Good Agricultural Practice). På den måten sikrer de gode arbeidsforhold, miljø og råvarer av høy kvalitet.

Bjertnæs og Hoel.jpg

Lærerik arbeidsplass

Bjertnæs & Hoel er en familiebedrift som går flere generasjoner tilbake i tid, men de har også flere ansatte fra Vietnam, Polen, Tsjekkia, Romania, Russland og Norge. Mangfold av nasjonaliteter og kulturer bidrar til et utviklende arbeidsmiljø. Et viktig mål for virksomheten er å skape en meningsfull og lærerik arbeidsplass. Kontinuerlig arbeider de med å skape en kultur preget av respekt, raushet og samarbeid.

Slik behandler du de små potetene

Potetene fra Bjertnæs & Hoel har en jevn størrelse og får dermed lik koke-/steketid. De er skallfaste og kan has rett i kjelen eller ovnen. Koketid er ca. 15 minutter, og steketid i ovnen er 15 - 25 minutter.