Patatas bravas

Patatas bravas

Lett
20-40 min

Spansk tapas er ikke seg selv uten denne tapasretten av poteter. Patatas bravas betyr ildfulle poteter på spansk og er en av de mest populære tradisjonelle tapasrettene. Ovnsbakte poteter servert med en spicy tomatsaus og ofte aioli. De spanske tapaspotetene passer også godt til koldtbordet eller som tilbehør til grillmaten.

Slik gjør du

Vask potetene og del de i grove biter. Legg potetene i en ildfastform eller på et stekebrett, og vend de i olivenolje, og strø over salt og pepper.

Stek potetene i ovnen på 200 grader i ca. 20 minutter til de er helt møre.

Varm tomatsausen og krydre gjerne med røkt paprika og cayennepepper. Ha potetene i en dyp skål og hell over noe av sausen. Du kan godt ta noen skjeer aioli på i tillegg om ønskelig.

Server resten av sausen i en skål ved siden av. Strø over finhakket persille eller koriander over potetene før servering.