Appelsinmarmelade
Hjemmelaget appelsinmarmelade er kjempegodt til brie og chévre eller som pålegg på brødskiven. Marmelade er også fint å gi i gave til en osteelsker.
Slik gjør du
Om du ønsker kan du bytte ut vaniljestang med kanelstang.
Vask og skrubb appelsinene og sitronene godt i lunkent vann. Del frukten først i to på langs og deretter i tynne skiver på tvers.
Del vaniljestangen i to og skrap ut frøene. Ha fruktskiver, vaniljefrø, vaniljestang og sukker i en stor gryte og hell på vann. Kok på svak varme under lokk i en time.
Sjekk om marmeladen er stiv nok. Ha litt marmelade på en tallerken og se om den er tykk nok når den blir kald. Når appelsinene er stenfrie og søte, inneholder de mindre pektin. Hvis den ikke tykner nok, kan du røre ut 2 teskjeer gelatinpulver i litt lunkent vann og røre inn i marmeladen før den helles på glass.
Hell marmeladen over på godt rengjorte syltetøyglass og sett på lokk med en gang. Marmeladen oppbevares mørkt og kjølig.
Tips! Du kan også lage marmelade av klementiner.