Asparges med Serranoskinke

Asparges med Serranoskinke
Lett
under 20 min

På denne retten kan du velge om du vil steke eller koke aspargesen. Vi gir deg oppskrift på begge.

Slik gjør du

Fremgangsmåte stekte: Sett stekeovnen på 200 grader. Del seranoskinken i to, og rull rundt aspargesen. Legg i ildfast form, hell over pepper og olje. Stek først i 10 minutter, ta ut formen og snu aspargesen, stek deretter videre i 10 minutter til.

Fremgangsmåte kokte: Asparges kokes et par minutter i kokende vann med litt salt og sukker i. Det er en fordel å koke de stående i en høy kjele slik at tuppene holder seg fine. Avkjøles i iskaldt vann ca. 1 minutt. Del seranoskinken i to, og rull rundt aspargesen. Aspargesen legges på et fat. Drypp over noen dråper god olivenolje. Uansett om du koker eller steker den passer det godt å drysse over litt reven fersk parmesanost før servering.