Blomkålsuppe
Deilig hjemmelaget blomkålsuppe!
Slik gjør du
La blomkålen ligge i iskaldt vann med en liten skvett eddik i ti minutter. (Dette er skikkelig gammeldags. Før i tiden gjorde husmødre dette for å få eventuelle mark i kålen til å krype ut. I dag har kålen sjelden mark, men den blir faktisk bedre og sprøere av det.)
Del blomkålen i små buketter. Kok opp vann og salt i en kjele. Ha i blomkålbukettene. Vannet skal bare akkurat dekke. La det koke i fem minutter.
Bruk en stor gaffel og mos blomkålbukettene grovt, fremdeles med kokevannet.
Bland sammen romtemperert smør og mel i en kopp eller dyp tallerken. Rør blandingen ut i kokevannet, litt om gangen, til suppen tykner. La det koke videre et par-tre minutter. Spe med fløte til konsistensen blir fin.
Smak til med salt, pepper og muskat.
Serveres med godt brød og gjerne litt finklippet spekeskinke som topping.