Blomkålsuppe

Blomkålsuppe
Lett
20-40 min

En herlig blomkålsuppe som jevnes med ost. Et magrere alternativ er å bruke meljevning. Istedet for blomkål kan du bruke grønnkål, savoykål eller brokkoli. En blanding er også godt.

Slik gjør du

Forslag til tilbehør:  Loff, evt. med smør og/eller skinke.

Rens, snitt og skyll purren. Skjær den i tynne skiver. Smelt smør i en stor kjele. Tilsett purre og la den surre over svak varme 2-3 minutter.

Finhakk kålen og legg den i kjelen. Tilsett vann, melk og buljongterninger. La suppen småkoke under lokk i ca. 10 minutter. Ønsker du en jevn suppe, kan den moses med stavmikser eller matmølle (foodprosessor).

Trekk kjelen med den kokende suppen av platen. Tilsett ost og rør til den er smeltet. Smak suppen til med pepper, sennep, worchestershiresaus og evt. salt.

La ikke suppen koke etter at osten er tilsatt, da blir osten seig og trådete (med unntak av cheddar).