Syltede gulrøtter
De vanligste grønnsakene vi sylter er agurker og rødbeter, men gulrøtter fungerer også utmerket. Syltede gulrøtter passer som tilbehør til både fisk og kjøtt.
Slik gjør du
Start med å lage laken. Bruk 1–2–3 regelen: 1 del eddik 7 %, 2 deler sukker og 3 deler vann. Laken kan justeres og krydres etter eget ønske. For en sterkere (og syrligere) lake kan du gå ned på vannmengden eller bruke en syrligere eddik. Ønsker du den søtere tilsetter du mer sukker.
Kok opp laken og tilsett eventuelle krydder du ønsker å bruke. La laken småkoke til alt sukkeret er oppløst og avkjøl.
Rens og del gulrøttene i jevne staver.
Kok gulrøttene knapt møre i godt saltet vann.
Løft gulrøttene opp av det kokende vannet og legg dem rett over i iskaldt vann.
Ha gulrøttene over på rene glass og hell over avkjølt syltelake. Sett på tette lokk og oppbevar glassene kjølig.