Syltet agurk

Syltet agurk
Lett
over 60 min

Man sylter grønnsaker for at de skal holde seg lenger. Her får du oppskriften på syltet agurk til to én liters syltetøyglass.

Slik gjør du

La agurkene ligge en halvtime i kaldt saltvann slik at eventuell jord og sand løser seg opp. Bytt vann og børst agurkene rene med en myk børste. Skyll agurkene og dillen. Skjær agurkene i ca. 1 cm tykke skiver, litt på skrå. Skrell pepperroten og skjær den i tynne skiver. Legg agurkskivene på glass eller i krukke lagvis med dill og pepperrot

Bland alle ingrediensene til laken, bortsett fra atamon. Kok opp laken. Bland eventuelt konserveringsmiddelet i litt av den varme laken, og bland den så i resten.

Hell laken kokende varm over agurkene. Dekk glass eller krukke med lokk eller papir med én gang. Oppbevar agurkene mørkt og kjølig. Agurkene er klare til å spises etter 2–3 uker.