Fransk salat med røkt andebryst

Fransk salat med røkt andebryst
Middels

En lekker salat som skapt for tapasbord, til venneklubb eller når du har lyst på noe ekstra godt.

Slik gjør du

Dressing

Pisk sammen eddik, sennep og finhakket sjalottløk i en stor bolle.Tilsett olje i en tynn stråle mens du pisker jevnt. Tynn eventuelt dressingen med litt vann.

Salat

Rist valnøttkjerne raskt i ovnen eller i en tørr stekepanne.

Harde fikner gjøres myke ved å gi dem et snitt i toppen, dryppe litt honning i snittet og bake dem ved 180°C i 5-10 minutter. Del de myke fikner i fire.

Skjær surdeigsbaguetten i tynne skiver. Rist dem i tørr panne eller brødrister. Legg skiver av chevré oppå og gratiner i 2-5 minutter til osten begynner å smelte og få gylne felter.

Vask, tørk og riv friseesalaten i pene biter. Vend den og baby leafsalaten inn i dressingen og legg over på et stort fat med litt dybde. Anrett andebryst, fiken og chevrétoastene på salaten. Serverés med en gang.