Jordskokksuppe med sprøstekt bacon og eple

Lett
20-40 min

Fløyelsmyk suppe servert med sprøtt bacon og syrlig stekt eple.

Slik gjør du

Jordskokksuppe

Skyll og skrubb jordskokken godt, fjern endene og del den i grove biter. Skrell og hakk løk. Brun en spiseskje smør i en dyp panne eller gryte. Ha i løk og jordskokk og gi det en lett bruning.

Tilsett kyllingkraft og fløte og kok blandingen til jordskokken er helt myk. Ønsker du mer tyggemotstand i suppen kan du ta ut noen jordskokkbiter før du kjører suppen glatt med en stavmikser eller i blender. Legg eventuelle biter tilbake i suppen. Smak til med salt og pepper, men husk at baconet i toppingen tilfører mye salt.

Sprøstekt bacon og eple

Del bacon og eple i grove biter, finhakk bladpersille.

Ha bacon i en varm grillpanne, tilsett ca. halvparten av smøret og stek bacon til det er pent brunt og sprøtt på begge sider. Tilsett resten av smøret sammen med eplebitene og stek videre et par minutter. Vend inn omtrent halvparten av bladpersillen.

Anrett suppen i en dyp tallerken eller suppeskål, topp med bacon- og epleblandingen og dryss over litt persille.