Gulrotkake med bakte beter og appelsinkokt løk

Lett
over 60 min

Denne gulrotkaken er ikke søt, og er regnet som en vegetarrett og ikke en dessert. Sammen med bakte beter og appelsinkokt løk får du en smakfull og spennende rett.

Slik gjør du

Gulrotkake

Forvarm stekeovnen til 170°C.

Skrell og riv gulroten. Det skal bli 2,5 dl ferdig revet gulrot.

Pisk sammen egg og curry.

Tilsett olivenolje og rør sammen.

Sikt og rør inn inn natron og hvetemel.

Bland inn de revede gulrøttene og litt sitronsaft. Smak til med litt salt og pepper.

Ha røren i smurte porsjonsformer og stek kakene i ovn på 170°C i ca. ti minutter. Avkjøl.

Rør sammen romtemperert smør, Philadelphiaost og cummin til en luftig masse. Smak til med litt salt, pepper og en dråpe sitron. Smør glasuren på de avkjølte kakene. Og topp med en liten kvast rosmarin.

Gulrotkake med bakte beter og appelsinkokt løk

Server med bakte beter og appelsinkokt løk.

Ovnsbakte beter

Beregn en bete per person.

Legg betene hele, med skall, i en ildfast form eller på en bakeplate. Bak betene i ovnen på 180°C i minst en time, eller til de er møre. Når betene er ferdige, og du sjekker dem med en kniv, skal de være myke helt igjennom.

Fjern skallet, og del betene i litt store biter. Finhakk rosmarin.

Stek betene raskt i godt smør sammen med finhakket rosmarin.

Tips! Bakte beter smaker også godt med en vinaigrette av olivenolje og balsamico, Maldonsalt og hakket bladpersille, selleriblader og ulike urter.

Appelsinkokt løk

Skrell, press og sil appelsiner (cirka 2 kilo), eller bruk en god appelsinjuice.

Skrell løken og del dem i båter. Ha løken i en kasserolle og tilsett juicen. Kok opp og la det simre til væsken begynner å tykne, det tar ca. 15 minutter. Pass på at det i brenner seg.

Smak til med olivenolje eller litt smør for en rundere smak, og evt. litt sukker, salt og pepper.