Halloumi med aubergine, harissa og honning

Halloumi med aubergine, harissa og honning

Middels
20-40 min

Halloumi er en tradisjonsrik kypriotisk ost, og ble produsert av fåremelk. I dag lages den også av geite- eller kumelk, og er en ost med gummiaktig konsistens, men som endrer konsistens etter en runde i pannen eller på grillen. Retten er vegetar.

Slik gjør du

Kok opp 150 ml grønnsakskraft med 100 g bulgur, la trekke i ca. 5 minutter før kjelen trekkes av platen og står på ettervarme i ca. 5 minutter.

Kutt løken i to, deretter i 3-4 mm strimler. Varm 1 ss olje i en kjele, tilsett løken, stek i ca. 10 minutter. Deretter tilsettes 1 ss tomatpuré og 1 ss harissapuré. Stek sammen i 2 minutter. Sett til side, men hold varm. Tilsett bulguren i løkblandingen.

Bland sammen 1 ss honning, 1 ss olje og 1 ss harissapuré i en liten bolle. Kutt auberginen i tykke skiver, ca. 8 mm. Pensle eller smør auberginen med honning-olje-harissablandingen. Stek i en varm panne til de blir gylne.

Kutt halloumien i 1 cm skiver før de pensles med samme blanding og stekes/karamelliseres i panne eller på grillen ca. 1 1/2 minutt per side. Rett før servering - tilsett spinaten i bulgur- og løkblandingen så den stekes ned og blandes godt.

Legg bulgur-blandingen på tallerken før du legger lagvis med aubergine og halloumi. Naturell yoghurt brukes som dressing ved siden av.