Julesalat

Julesalat

Lett
20-40 min

Lag en salat av restene etter julens kalkun. Sammen med søt, moden persimon og rød quinoa får du en mettende og veldig god julesalat.

Slik gjør du

Salat

Kok quinoa etter anvisning på pakken og avkjøl. Riv eller del kalkunkjøttet i pene biter. Del moden persimon – den er nærmest gjennomskinnelig i skallet, i skiver, skjær vårløk i biter og skjær avokado i skiver eller biter.

Anrett baby leaf salat i en romslig bolle eller dypt fat, dryss over kokt og avkjølt quinoa, kalkun, vårløk, avokado og persimon. Topp med en håndfull reddikspirer og vend inn dressingen. Pynt fatet med ferske fiken skåret i båter og granateplekjerner.

Dressing

Ha alle ingrediensene i dressingen i et glass med lokk og rist sammen. Smak evt. til med salt eller mer honning etter ønske.