Kålrulett med brunet smør

Kålrulett med brunet smør

Lett
40-60 min

Kålruletter fylt med sopp, kål og hummus, servert med brunet smør. Til garnityr er det veldig godt med stekt rosenkål blandet med surkål.

Slik gjør du

Fjern roten fra spisskålen, og skrell kålen blad for blad til du kommer til de gule bladene i kjernen. Gjør det samme med savoykålen.

Kutt kålkjernene i tynne strimler og stek i olje sammen med skivet sopp. Smak til med salt og pepper og vend inn humus.

Kok opp en stor kjele med vann. Kok bladene fra spisskål og savoykål hver for seg, til de er møre. Savoykålen trenger litt lenger koketid enn spisskålen. Avkjøl bladene i kaldt vann.

Legg et blad med savoykål nederst og et spisskålblad oppå. Legg på soppfyllet og rull bladene sammen til en pølse, før du legger de over i en ildfast form. Stekes på 180 °C i 15 minutter.

Kok smøret på middels varme, til smøret er gyldenbrunt. Fargen får du av at melkeproteinet blir karamellisert. Men pass på – smaker smøret bittert er det blitt brent. La smøret avkjøle litt før du blander i soyasaus.

Ha smørsausen over kålrullene før servering.

Til garnityr er det veldig godt med stekt rosenkål blandet med surkål. Del rosenkålen i biter, stek de i en panne til de er varme. Tilsett ferdigkokt surkål.