Nashi

Nashi kalles også japansk pære og som navnet tilsier kommer den opprinnelig fra Japan, men dyrkes nå i alle verdensdeler.

Utenlandske navn

Nashi

Oppbevaringstemperatur

4 - 8 °C

Oppbevaring

Nashi utvikler brune flekker om de blir fuktige. Skal ikke dusjes, men oppbevares så tørt som mulig. Nashi er følsomme for etylen. Om de utsettes for etylen mister de farge og fasthet. For å ivareta best mulig kvalitet skal de derfor oppbevares adskilt fra varer som utskiller etylen.

Varebeskrivelse

Nashi kalles også japansk pære og som navnet tilsier kommer den opprinnelig fra Japan, men dyrkes nå i alle verdensdeler. Nashi er mer følsom for temperaturer enn vanlig pære, og tåler ikke lave vintertemperaturer. Det finnes mange forskjellige sorter med gult, lysgrønt eller gyllenbrunt skall. Man deler dem gjerne i to hovedgrupper: Kinesisk type som er pæreformet og japansk type som er rund. Smaken minner om pære og er forfriskende og søt. Fruktkjøttet er meget saftig og sprøtt, og er fastere i konsistensen enn vanlig pære. Som andre kjernefrukter har Nashi kjernehus med små svarte kjerner.

Bruksområde

Nashi brukes på samme måte som vanlig pære. Den kan spises naturell eller i fruktsalat og brukes varm eller kald til dessert. Den er også deilig f.eks. i krydrete gryteretter.

Egenskaper

Det er ikke kjente næringsverdier for denne frukten.

Kvalitetskrav

Nashi skal være harde, uten myke eller mørke flekker og skal lukte aromatisk. Den skal være hel i skallet, og fruktkjøttet skal være kremhvitt og sprøtt. frukten blir ikke bløt når den er moden.

Råvareinformasjon fra frukt.no

Råvarer pærer