Vannmelon

I vannmelon sitter kjernene i fruktkjøttet hvis den ikke er stenfri. Vannmelon kommer opprinnelig fra Afrika der den fortsatt vokser vilt. Den dyrkes i dag i flere av landene rundt Middelhavet.

Oppbevaringstemperatur

5 - 8°C

Oppbevaring

Tabellen er svært generell da lagringstemperaturen avhenger av modningsgrad. Hele vannmeloner vil også holde seg bedre og lengre enn meloner som er delt opp. Holdbarheten vil også være påvirket om det er tidlig eller sent i sesongen. Kortere holdbarhet i slutten av sesongen.

Varebeskrivelse

I vannmelon sitter kjernene i fruktkjøttet hvis den ikke er stenfri. Vannmelon kommer opprinnelig fra Afrika der den fortsatt vokser vilt. Den dyrkes i dag i flere av landene rundt Middelhavet. Vannmelon finnes i flere varianter, farger og fasonger. Mest vanlig er rund vannmelon med rødt fruktkjøtt, men det finnes også på det norske marked gul vannmelon. Det finnes nå vannmelon som er uten kjerner i fruktkjøttet. Dette er en meget populær variant hos forbrukere. Vannmelon er vanligvis på 3 - 4 kilo, men kan også forekomme meget større. Fruktkjøttet beskrives som sprøtt, svært saftig, mildt og litt syrlig.

Bruksområde

Vannmelon er en sommervare og brukes ofte i retter som knyttes til sommer og varme. Den kan deles på flere måter enten i mindre båter eller i større båter som igjen skjæres i skiver. Den er en god tørsteslukker. Vannmelon er også velegnet kuttet i biter til sommersalat, naturell som en forfriskning eller som dessert alene eller i fruktsalat. Den kan også brukes til fruktbowler.

Egenskaper

Vannmelon er meget kalorifattig og inneholder noe A vitaminer. Den er også svært leskende og god som mellommåltid.

Kvalitetskrav

Vannmelon skal ha et hardt og helt skall uten rynker eller sprekker. Skallet er mørkegrønt med eller uten lysere markeringer.

Råvareinformasjon fra frukt.no

Råvarer