Reinsdyr indrefilet
Reinsdyr indrefilet er den edleste biten på reinsdyret og er kjempegod snaddermat.
Filetkjøttet har en unik og mild viltsmak som kommer fra den ville naturen med milelange beitemarker fylt av mange typer lav, urter og lyng.
Forskning har også vist at reinsdyrkjøtt er sunnere enn kjøtt fra storfe og gris. Det er ikke bare på grunn av det lave, sunne fettinnholdet. Reinsdyrkjøtt har også et langt høyere innhold av vitaminer og mineraler takket være de sunne vekstene det spiser. Favorittene er lav, lyng, urter og bær som er proppfulle av antioksidanter.
Steking av indrefilet
Før kjøttet skal stekes er det en fordel at det ligger i romtemperatur ca. 30 minutter. Dette for at kjøttet ikke skal kjøle ned stekepanna, og bli "kokt" isteden for stekt, og for at varmen skal trenge lettere inn i biffene. Beregn 200 g pr. porsjon og brun kjøttet raskt i panne på sterk varme. Etterstek kjøttet i panne i ca. 5 minutter.