Bli kjent med stekeovnen din

Skal du steke noe på under 100 grader i stekeovn bør du bli kjent med stekeovnen din først. Det er ikke alltid temperaturen er så varm som du tror den er.

Skal du for eksempel langsteke kjøtt i ovn på 55 grader er det ekstra viktig å vite at du har rett temperatur. De fleste stekeovner klarer ikke å varmes opp fra 0 til 55 grader, så du må først varme opp ovnen til ca. 100 grader for deretter å senke tempraturen ned til 55 grader. Når ovnen ligger på det du tror er 55 grader, og setter du et glass med vann inn i ovnen med en tempraturmåler. Etter en time (avhengig av hvor kaldt vannet var når du satte det inn) burde tempraturen i glasset ha stabilisert seg, og du kan se den egentlige tempraturen ovnen gir fra seg. Du må som regel gjøre noen små justeringer, men de fleste stekeovner klarer å holde 55 grader rimelig stabilt. Enkelte ovner klarer ikke å holde en stabil tempratur, og da går den mellom 50-55 grader. Det er bedre med 50-55 grader, enn 55-60 grader.