Kull-, gass- eller engangsgrill?

I dag har vi flere griller å velge mellom. Vi gir deg en innføring i hvilken grill du bør bruke til hva.

Kullgrill

Noe av gleden med grilling er å se flammene på kullgrillen og kjenne den intense varmen og spesielle osen. Dette er ordentlig, tradisjonell grilling med røyksmak og lukt. Kullgrillen blir ekstremt varm som gjør at du raskt får lukket porene i kjøttet, som igjen gjør kjøttet mer saftig. Biff skal stekes på sterk varme. Husk at når porene på biffen er lukket, skal du ikke stikke noe i kjøttet som får saften til å renne ut!

Gassgrill 

Gassgrillen er særlig praktisk med fisk som skal grilles forsiktig, når det regner (fordi det går fort) og på balkonger og verandaer der det er brannfarlig å bruke kull. Gassgrillen er også praktisk når du skal grille store kjøttstykker, fordi du har bedre kontroll på temperaturen, og for deg som er utrent med grilling og redd for at kjøttet skal bli svart.

Engangsgrill

Engangsgrillen har gjort grilling til allemannshobby og bidrar til å gjøre både piknikk, skogs- og båtturen ekstra trivelig. Men den er avgjort ikke rette verktøy for grilling av store kjøttstykker.
Her har vi en grei regel: du kan grille alt på engangsgrill som ikke trenger mer enn 20 minutter grilling. I motsatt fall risikerer du å stå igjen med en halvstekt middag. Men stek gjerne mindre biffer, tacosticks, kyllingfilét, lammekoteletter og pølser av alle slag.

Bøttegrill

Vi ønsker også å slå et slag for den miljøvennlige bøttegrillen som fungerer like godt, om ikke bedre, enn engangsgrill! Denne bør brukes til råvarer som er raske å grille, men passer ypperlig å ta med seg til nærmeste strand eller park.