Nyttige burgertips

Skal man temperere en burger? Og hvordan griller man en burger på kullgrill versus gassgrill? Vi gir deg tipsene du trenger for å grille den optimale burgeren.

Temperering: temperér alltid kjøttet. Selv burgere skal ligge fremme før grilling i ca en halv time. Jo kaldere kjøttet er jo mer slipper det vannet i berøring med varme – da blir
det tørt!

Rengjøring: rengjør alltid grillen først, gamle matrester på grillribbene må selvsagt fjernes.

Kullgrill: ikke bruk for mye grillkull, og ha bare kull på halve grillen slik at kjøttet kan
hvile der det ikke er kull, og likevel bli stekt tilstrekkelig innover.

Gassgrill: ikke bruk for sterk varme og ikke bruk alle bluss. Langsom grilling på svakere varme gir best resultat.

Pensling: unngå å pensle på rått kjøtt med sukret saus fordi sukker brenner seg. Grillsauser skal på burgeren når den ligger på tallerkenen.

Steking: husk å vende burgerne jevnlig – da unngår du at de blir svidd!

Tilbehør: Til burgerne anbefaler vi gjerne en frisk salat, maiskolber og poteter – bruk fantasien og spør oss gjerne når du er i butikken.