Suppekjøtt
Ikke alt kjøtt egner seg til suppe, men høyrygg, oksebog, bibringe, oksebryst og rundstek passer ypperlig.
Høyrygg - består av grove muskler, men er et forholdsvis rent kjøtt og er derfor best egnet til koking. Kjøttet passer godt til supper, gryteretter og lapskaus. Høyrygg fås også kjøpt lettsaltet.
Oksebog - består av rent kjøtt med forholdsvis mye bindevev. Storfebog i skiver kan brukes til å lage god kraft som du kan bruke i saus eller suppe. Uten ben og godt mørnet egner den seg brukbart til bogstek også.
Bibringe - passer godt til supper, men bør koke/trekke et par timer for å bli mørt. Kjøttet har isprengt fett og har også en del ben. I tillegg til supper er det godt egnet til kjøttdeig.
Oksebryst - har mye ben, noe sener og isprengt fett. Kjøttet selges også lettsaltet. Egner seg godt til supper som trenger lang koketid. Oksebryst er også godt egnet til kjøttdeig.
Rundstek eller "rundbiff" - har mye bindevevshinner og egner seg godt til supper som skal trekke en stund.
Andre typer kjøtt
Mye kjøtt egner seg til supper. Skalldyr, fisk, høne, kylling, elg og flere typer svinekjøtt er noen av de. Prøv deg frem.