Test stekeovnens temperatur

Skal du steke noe på under 100 grader i stekeovn bør du bli kjent med stekeovnen din først. Det er ikke alltid temperaturen er så varm som du tror den er. Her får du en guide på hvordan du sjekker stekeovnens temperatur.

Skal du for eksempel langsteke kjøtt i ovn på 55 grader er det ekstra viktig å vite at du har rett temperatur. De fleste stekeovner klarer ikke å varmes opp fra 0 til 55 grader, så du må først varme opp ovnen til ca. 100 grader for deretter å senke tempraturen ned til 55 grader. Når ovnen ligger på det du tror er 55 grader, og setter du et glass med vann inn i ovnen med en tempraturmåler.

Etter en time (avhengig av hvor kaldt vannet var når du satte det inn) burde tempraturen i glasset ha stabilisert seg, og du kan se den egentlige tempraturen ovnen gir fra seg. Du må som regel gjøre noen små justeringer, men de fleste stekeovner klarer å holde 55 grader rimelig stabilt. Enkelte ovner klarer ikke å holde en stabil tempratur, og da går den mellom 50-55 grader. Det er bedre med 50-55 grader, enn 55-60 grader.