Løft måltidene med saftig sommerskinke

Sommerskinke er en allsidig ingrediens med en rik smaksprofil som kan nytes både kald og varm. Den tilfører saftighet og smak til ethvert måltid, og her deler vi noen enkle tips for å løfte smaksopplevelsen til nye høyder.

Kvalitet fra lokale produsenter

– Sommerskinken fra Jæren Smak er en nydelig, saftig skinke med en mild aroma og ekte kjøttsmak, skryter Kim Pongpisit, butikkslakter i ferskvaredisken hos Jacob's Majorstuen.
Han setter pris på å fremme og støtte små, norske produsenter som leverer kvalitetsprodukter og samtidig prioriterer dyrevelferd.

Server med sesongens beste tilbehør

– Sommeren og sensommeren bringer med seg de beste norske grønnsakene, så velg tilbehør som er i sesong, anbefaler Kim.

Toppvalget er å kombinere sommerskinke med norske nypoteter. Alt du trenger er skinken, nypoteter, litt rødløk og en frisk og enkel vinaigrette med sennep, olivenolje og sitron. Sprø aspargesbønner smaker også godt til - kok opp lettsaltet vann og la bønnene få to minutter i det kokende vannet. En potetsalat kan serveres enten kald eller lun, så her er det bare å tilpasse servering til egne preferanser.

skinke_med_potetsalat_bredde.jpg

Server sommerskinken med en enkel, lun potetsalat med nypoteter, rødløk og vinaigrette

Alternativt kan du prøve sommerskinken med sesongens nykål, en kombinasjon som også smaker nydelig sammen med en enkel vinaigrettebasert potetsalat.

Tapas (med det du har i kjøleskapet)

Sommerskinken er også ideell som Tapas-rett. Et utvalg småretter som kan serveres som fingermat er perfekt for sommerfesten eller andre anledninger med gjester. 
Server sommerskinken sammen med ulike oster, ristede nøtter og noe syrlig, for eksempel syltetøy.

Psst! Har du prøvd norske oster?
Spør i ostedisken hos Jacob's, så kommer vi med våre beste anbefalinger til deg. 

Et annet godt tips er å servere sommerskinken som en tapasrett med en norsk vri.
– Sommerskinken kan nytes i tynne skiver med tyttebærsyltetøy. Den søte og syrlige smaken av tyttebær balanserer perfekt med den milde aromaen til sommerskinke, foreslår Kim.

skinke_salat_bredde2.jpg

Burrata-drøm med sommerskinke, oliven, kapers, ristede mandler og grillet sitron

Ellers kan du rulle grønnsaker, som for eksempel brokkolini, i en skive sommerskinke med et dryss av parmesan på og ta dem en kort tur innom grillen. Eller hva med å servere sommerskinken sammen med deilige hvite asparges, rullet inn i en pannekake? 

skinke_pannekake_hvit_aspargees_bredde.jpg

Vinn gjestenes gunst med spinatpannekaker fylt med sommerskinke, hvit asparges og avokadokrem

- Mulighetene er så utrolig mange, så her er det bare å prøve seg frem og ha det gøy med matgleder, avslutter Kim.