Andeconfit med karamelliserte epler

Andeconfit med karamelliserte epler
Middels
over 60 min

Andeconfit passer perfekt til helgekosen. Server gjerne sammen med karamelliserte epler og sellerirotpurè.

Slik gjør du

Andeconfit er ferdig varmebehandlet, og skal bare få en rask varmebehandling for at skinnet skal blir sprøtt. Ta andelårene ut av pakken, fjern det meste av fettet fra lårene og stek dem raskt i panne eller på grill i ca 5 minutter til skinnet er sprøtt. Lårene kan også varmes under grill i stekeovnen, men da må du passe godt på så skinnet ikke blir brent.

Skrell sellerirot og del i terninger. Kok det mørt i melk, vann og salt. Sil av væsken og ha selleriroten i en blender eller mikser. Spe med fløte til du har en litt grov puré. Smak til med salt og pepper.

Del eplene i tynne skiver. Stek de på sterk varme i en panne med smør og honning til de er gylne på begge sider.

Får du tak i pastinakk erstatt gjerne halvparten av selleriroten. Sammen får du en skikkelig kraftig og god smak som passer veldig godt til andeconfiten.