Timian og calvadosgravet duebryst

Timian og calvadosgravet duebryst

Du må beregne tre dager til graving av duebrystene.

Middels
20-40 min

Spennende forrett med gravet duebryst servert på sprø knekks bakt av mesk fra Rørosbryggeriet toppet med syrlig gravensten og mild Nýr.

Slik gjør du

Gravet duebryst

Start 3 dager før servering. Lag en sukkersalt-blanding (60% sukker og 40% salt). Fordel blandingen på begge sider av alle brystene, ha på pepper etter smak gjerne nykvernet for best resultat. Finhakk timian og dryss over. Legg duebrystene i en liten boks/dyp tallerken i kjøleskapet.

Etter et døgn, snu dem og legg dem tilbake i boksen.

Etter enda et døgn snus brystene igjen før du heller over ca. 4 cl calvados (eller eplebrennevin).

Etter nok et døgn i kjøleskap er de klare til servering.

Tilbehør og anretning

Rør inn litt tyttebær i Nýr og la den sette seg.

Skjær epler i tynne skiver og legg dem i sitronvann med litt isbiter, da får du sprø epleskiver som ikke blir brune.

Rens kantarellene og stek dem i smør.

Skjær duebrystene i tynne skiver og montèr alle elementene på knekks eller annen god kjeks.