Timian og calvadosgravet duebryst
Du må beregne tre dager til graving av duebrystene.
Spennende forrett med gravet duebryst servert på sprø knekks bakt av mesk fra Rørosbryggeriet toppet med syrlig gravensten og mild Nýr.
Slik gjør du
Gravet duebryst
Start 3 dager før servering. Lag en sukkersalt-blanding (60% sukker og 40% salt). Fordel blandingen på begge sider av alle brystene, ha på pepper etter smak gjerne nykvernet for best resultat. Finhakk timian og dryss over. Legg duebrystene i en liten boks/dyp tallerken i kjøleskapet.
Etter et døgn, snu dem og legg dem tilbake i boksen.
Etter enda et døgn snus brystene igjen før du heller over ca. 4 cl calvados (eller eplebrennevin).
Etter nok et døgn i kjøleskap er de klare til servering.
Tilbehør og anretning
Rør inn litt tyttebær i Nýr og la den sette seg.
Skjær epler i tynne skiver og legg dem i sitronvann med litt isbiter, da får du sprø epleskiver som ikke blir brune.
Rens kantarellene og stek dem i smør.
Skjær duebrystene i tynne skiver og montèr alle elementene på knekks eller annen god kjeks.