Kalkunbryst med urtegremolata

Kalkunbryst med urtegremolata
Lett
40-60 min

Nydelig hovedrett av kalkun med smakfullt tilbehør som rødkål, stekte poteter, steinsopp og portvinsaus.

Slik gjør du

Kalkunbryst

Snitt en lomme i kalkunbrystet. Gremolata: Finhakk urtene og hvitløken, riv appelsinskallet. Bland godt. Fyll brystet med honning og gremolata. Bind opp brystet med hyssing. Brun brystet godt i panne med smør. Stek videre i ovn på 120 grader til 63 grader kjernetemperatur. Pakk i folie og la brystet hvile i 20 minutter.

Stekte poteter

Skrell potetene og skjær i store terninger. Kok potetene al dente (ca. 10 minutter). Hell av vannet og damp godt. Bland potetterningene med olivenolje og maldonsalt. Stek i ovn på 200 grader til gylne.

Rødkål

Varm opp andefettet. Tilsett kål og bland godt. Tilsett resten av ingrediensene og gi et oppkok. Skru ned varmen og kok videre ca. 40 minutter. Smak til med salt og eventuelt mer sukker/eddik.

Portvinsaus og steinsopp

Fres løk i smør med timian. Tilsett portvin og reduser til sirup. Tilsett kraft og kok til fyldig konsistens. Del soppen i to. Brun godt med olje i stekepanne. Legg soppen over i sausen og la den trekke i 15 minutter. Skjær kalkunbrystet i skiver og legg opp på tallerken med rødkål, poteter og steinsopp. Monter smør i portvinsausen og hell over steinsoppen. I sausen vil portvinen være helt utkokt, og dermed harmløs for barn. Enkelte barn vil kanskje ønske seg rent kalkunkjøtt uten urter.