Vaktler i fløtesaus

Lett
40-60 min

Klassisk vaktelgryte med sopp og løk i fløtesaus smaksatt med Heidalsost, trompetsopp, bær og "hemmeligheten"! kaffegrut.

Slik gjør du

Vaktel i fløtesaus

Gni vaktlene med salt og pepper. Smelt smøret i en jerngryte og brun vaktlene pent på alle sider

Skjær sopp og løk i tynne skiver. Ha i gryten og brun videre mens du rører til løken er myk og begynner å få litt farge. Vend inn knust trompetsopp, kaffegrut. frisk timian og ripsgele. Hell over fløte og rør inn Rørosrømme. Tilsett Heidalsost i skiver eller biter til slutt. Kok opp, reduser deretter temperaturen og la gryten trekke ved ca. 70°C i 40-45 minutter. Rør rundt og vend vaktlene et par ganger underveis.

Kokte poteter

Kok opp vann og salt, tilsett potetene og kok 15- 25 minutter til de er møre. Koketid avhenger av størrelsen på potetene.