Calzone

Calzone
Lett
over 60 min

Calzone betyr ”bukse” på italiensk. Hvorfor denne deilige napolitanske retten har fått dette navnet er det ingen som riktig vet. En ting er i hvertfall sikkert: For mange av disse, og du vil trenge større bukser.

Slik gjør du

Fyll

Rør gjær ut i vannet og tilsett olje, mel og salt.

Elt deigen godt sammen og la den heve til dobbel størrelse.

Rens og hakk paprika. Bruk god varme på stekepanna, og ha i margarin/olje. Brun kjøttdeigen/karbonadedeigen. Senk varmen, og ha i paprika og tomatsause i stekepanna. La kjøttsausen småkoke i ca. 5 minutter.

Del deigen i antall porsjoner og kjevle ut rundinger, ca. 25 cm i diameter. Fordel fyllet på den ene halvdelen av hver deig, og dryss over ost.

Pensle rundt kanten med sammenvispet egg og brett deigen over. Klem sammen slik at deigen blir tett.

Pensle hele overflaten med sammenvispet egg. Dryss eventuelt over litt oregano og revet ost. Stekes på 225 °C i 20-25 minutter.

Tips: Ha gjerne mer grønnsaker i kjøttsausen, f.eks. hakket tomat, squash, løk og sjampinjong. I stedet for vanlig kjøttdeig kan du gjerne bruke magrere kjøttdeig som inneholder under 10 prosent fett, karbonadedeig, kyllingkjøttdeig eller kjøttdeig av svin.