Calzone

Calzone

Lett
over 60 min

Calzone er en deilige napolitansk rett, og er nesten som en innbakt pizza. Ha gjerne mer grønnsaker i kjøttsausen, f.eks. hakket tomat, squash, løk og sjampinjong. I stedet for vanlig kjøttdeig kan du gjerne bruke karbonadedeig, kyllingkjøttdeig eller kjøttdeig av svin.

Slik gjør du

Fyll

Rør gjær ut i vannet og tilsett olje, mel og salt.

Elt deigen godt sammen og la den heve til dobbel størrelse.

Rens og hakk paprika. Bruk god varme på stekepanna, og ha i margarin/olje. Brun kjøttdeigen/karbonadedeigen. Senk varmen, og ha i paprika og tomatsause i stekepanna. La kjøttsausen småkoke i ca. 5 minutter.

Del deigen i antall porsjoner og kjevle ut rundinger, ca. 25 cm i diameter. Fordel fyllet på den ene halvdelen av hver deig, og dryss over ost.

Pensle rundt kanten med sammenvispet egg og brett deigen over. Klem sammen slik at deigen blir tett.

Pensle hele overflaten med sammenvispet egg. Dryss eventuelt over litt oregano og revet ost. Stekes på 225 °C i 20-25 minutter.