Øldampet kylling på grill - Kylling på boks

Øldampet kylling på grill - Kylling på boks

Lett
over 60 min

En morsom måte å grille hel kylling på. Tre kyllingen på en ølboks og du får en sprø og saftig kylling som er grillet og røykt på utsiden og dampet fra innsiden.

Slik gjør du

Ha kyllingen i en langpanne. Gni den inn med krydderblandingen (både på utsiden og litt på innsiden).

Åpne ølboksen og drikk/tøm ut halvparten av ølet. Ta en skarp kniv og lag et hull i boksen, ca. 2 cm fra toppen. Det er viktig at boksen er uten topp, ettersom en uåpnet boks kan eksplodere. Bruk saks og klipp vekk toppen av boksen.

Tips: Man kan også bruke forskjellige stativer som er å få kjøpt i butikker som selger grilltilbehør.

Ha løk, hvitløk og krydderblanding oppi resten av ølet i ølboksen.

Tre kyllingen over toppen av ølboksen slik at den «setter» seg godt oppå boksen. Dra bena på kyllingen fremover, slik at den sitter utenpå boksen uten å velte. Sett kyllingen (med boksen) på den kjølige delen av grillen.

Ha lokk på grillen, og la kyllingen steke på lav varme ved indirekte grilling i ca. 70-90 minutter. Sjekk at kyllingen er ferdig ved å se om benet er begynt å bli bevegelig. Alternativt: Stikk et hull i låret på kyllingen å se om saften som renner ut, er klar.

Vær forsiktig når du drar kyllingen av boksen. Boksen og «kraften» er skikkelig varm!

La kyllingen hvile i 5 minutter før den skjæres opp, men ikke la den stå for lenge, for da blir den tørr.

Rub-a-dub krydderblanding

Bruk nøyaktige mål. Bland alle ingredienser godt i en bolle og ha det over i en lufttett beholder. Grillkrydderet passer til alle typer kjøtt.