Kyllingklubber "southern style"

Kyllingklubber "southern style"

Lett
over 60 min

Marinerte og panerte kyllingklubber tilberedt i airfryer! Den kreolske krydderblandingen kan byttes med andre kjøpte krydderblandinger om du ønsker det.

Slik gjør du

Kreolsk krydderblanding

Bland ingrediensene til den kreolske krydderblandingen.

Kyllingklubber

Rør sammen ingrediensene i marinaden og legg kyllingen i den. La kjøttet marinere i minimum 3 timer, helst over natten. Obs - mer enn 24 timer i marinaden kan gå ut over konsistensen til kjøttet.

Ta kyllingen ut av marinaden og legg over på rist i romtemperatur. La den ligge i 30 minutter før panering.

Melblanding til panering

Bland sammen hvetemel, maizena og maismel/polenta. Du kan bruke kun hvetemel, men Maizena og maismel vil gi en sprøere skorpe. Du trenger 375 g melblanding til denne oppskriften.

Panering

Bland sammen mel og krydder. Vend kyllingen i melblandingen, pass på at den dekker hele kyllingbiten. Vend så kyllingen i sammenvispet egg og vann, før du vender bitene i panko.

Spray kyllingen med olje før steking. Det er viktig at luften sirkulerer mellom bitene, så stek kyllingen i omganger. Ferdige biter kan holdes varme i en vanlig ovn på 150 °C.

Stek kyllingen på 200 °C i airfryeren, først i 12 minutter. Vend bitene og stek videre i 6 minutter. Vær oppmerksom på at steketiden kan variere.