Fylt lammelår med potet- og sellerirotpuré

Fylt lammelår med potet- og sellerirotpuré

Trenger du hjelp til å bene ut lammelåret, hjelper vi deg gjerne.

Middels
over 60 min

Når du har lyst til å servere lammelåret på en ny måte bør du prøve et fylt lammelår. Det ser imponerende ut, men er ganske lett å lykkes med og smaker godt sammen med en god potet- og sellerirotpuré.

Slik gjør du

Lammelår

Ben ut lammelåret eller kjøp det ferdig utbenet i butikken.

Fyll

Grovhakk og stek fyllet. Avkjøl.

Fyll det utbenede lammelåret med sjampinjongfyllet og surr den sammen med hyssing (spør i butikken om nettingstrømpe hvis du ikke vet hvordan det gjøres). Krydre steken med Maldon salt og malt sort pepper. Brun kjøttet i en panne, og legg det over i en ildfast form.

Forvarm ovnen til 150 grader. Sett inn formen og reduser temperaturen til 100 grader. La steken stå i 1 time. Reduser temperaturen til 50 grader og la den stå i ca. 1 time til (til kjernetemperaturen når 65 grader). La låret hvile i 10 til 15 minutter før du begynner å skjære i det.

Saus

Bruk kraften som har samlet seg i langpannen. Spe ev. mel litt kokende vann og hell den gjennom en sil over i en gryte. Kok opp kraften, og rør inn maizenamel. Smak til med sennep, salt og pepper.

Tilbehør

Smørdamp rosenkål og løk, og bak cherrytomatene i ovnen med olivenolje og salt i 10-15 minutter.

Potet- og sellerirotpuré

Skjær poteter og sellerirot i grove biter.

Kok dem møre og sil av vannet.

Mos grønnsakene sammen med smør og spe med melk.

Smak til med krydder.